HTML

A pontos idő !

Zenehallgatás

Rólad szól...

IP

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


fő látogató online
Online Casino

2008.05.06. 23:46 Faringo

Hírmorzsák II.

Támad a tokhal!

Dél-Floridában folyami halászok több hasonló furcsa esetet is jelentettek a hatóságoknak, amikor tokhal emberre támadott. A kb. másfél méter hosszú halak nemcsak néhány karcolást, hanem kitört fogakat, szegycsont-törést, sőt tüdősérüléseket is okoztak már. Szakértők vizsgálják, hogy ezek a nagytestű halak miért ugrálnak ki a vízből, egyenesen neki az embernek.

Vannak, akik kijelentették, hogy ezek után a halászatot akár küzdősportnak is lehet tekinteni.

Éttermi történet

Vietnámban egy 22 éves éttermi szakács, Le Hung Cuong életét vesztette, miután megmarta őt a vacsorára szánt mérges tengeri kígyó. A fiatalember épp a zabkása kígyóvérrel nevű specialitást akarta elkészíteni, kihalászta a félméteres kígyót a konyhán lévő akváriumból, amikor az magmarta őt. A szakács a mentőben meghalt. Az étterem vendégei azonban nem várakoztak túl sokáig a finom fogásra, mert egy másik szakács azonnal elkapta a veszélyes állatot, és sikeresen befejezte a főzést.

Ledobta ruháját a rabló

Észak-Karolinában egy bankrabló, a zsákmány megszerzése után ledobálta magáról a ruháit, hogy ne tudják beazonosítani, és egy szál alsógatyában hagyta el a bankot.

Végül mégis elkapta a rendőrség, mert utcai járókelők jelentették, hogy egy férfi gyanúsan kitömött fehérneműben szaladt az utcán.

Tejszínhab-álarc

Luisianában egy bankrablónak az a kreatív ötlete támadt, hogy tejszínhabbal fedi el az arcát, mielőtt beront az egyik bankba. A gond csak az volt, hogy mire sikerült a pénztárostól megszereznie a zsákmányt, az álca leolvadt, a rabló pedig ott maradt a kamerák kereszttüzében.

Nemrégiben New Yorkban, a Kennedy Repülőtéren a biztonsági szabályokra hivatkozva, arra kényszerítettek egy kisgyerekes anyát, hogy a csomagjában lévő három üveg anyatejből igyon. Ezzel kellett bizonyítania, hogy nem olyan folyadékot visz fel a gépre, ami a többi utast veszélyezteti.

Szerencsére azóta már ezt az idióta szabályt megszüntették.

Kegyetlen módszer

Pennsylvaniában egy gyanúsítottat úgy hallgatott ki a rendőrség, hogy a fejére érzékelőket tettek, melyeket egy vezetékkel a fénymásolóhoz kapcsoltak. A fénymásolóban volt egy "hazudik" feliratú papír. A kihallgató minden gyanús válasz után megnyomta a másoló gombját, és az kiadta a feliratot.

A gyanúsított annyira megijedt erre, hogy végül bevallott mindent.

Furcsa haláleset

1964-ben Californiában egy kisebb földrengésnek két halálos áldozata volt: egy ikerpár, akik egymástól 15 km-re tartózkodtak és mindkettejükkel tetőről lecsúszó cserepek végeztek. Az eset annyira különös volt, hogy a rendőrség nyomozást indított, amit végül azzal zártak le, hogy fatális véletlen történt.

Kincsesbánya

1872-ben két veterán aranyásó, Philip Arnold és John Slack Európában 35 ezer dollár értékű gyémántot vásároltak. Hazatérve az államokba, a drágaköveket Wyomingban elásták. Sikerült meggyőzniük a San Francisco Bankot, hogy gyémántlelőhelyet találtak, és 700 ezer dollárt kerestek az üzleten.

Dohányos eb

Az angliai Middlesbrough-ban élő Yvonne Stubbs elhatározta, hogy leszokik a dohányzásról, nem a saját egészsége, hanem a kutyája miatt. A kutya, Patch, a gazdihoz hasonlóan dohányfüggő lett, napi húsz csikket fogyaszt. A hamutartóban hagyott csikkekre egyenesen ráveti magát, a dohányt elrágja, és a filtert kiköpi. Ha nem kap csikkett, nyüszítve könyörög gazdájának. Yvonne már nikotintapasszal is próbálkozott, de kedvence folyton revakarja magáról. A gazdi igyekszik jó példát mutatni, így inkább maga is lemond a cigiről.

Indiában történt

Indiában egy férfi, Frankie Sinnah, váratlanul beállított saját temetésére.

Korábban Synnah eltűnését felesége jelentette a rendőrségen, a nyomozók pedig nemsokkal ezután közölték a családdal, hogy az egyik kórházban meghalt egy férfi, akire illik a személyleírás. A holttestet a férfi bátyja és unokaöccse is azonosította, mint utólag kiderült, tévesen.

Valójában a férfi csak munkát keresni utazott egy másik városba, ahol egy barátjánál szállt meg, és feleségét hiába próbálta elérni telefonon.

Mikor megjelent saját temetésén, az egész család boldogan ugrott a nyakába. Az ismeretlen hullát pedig szépen visszavitték a kórházba.

Darwin-díj 2006

Nyilvánosságra hozták az ostoba halálokért járó úgynevezett Darwin-díj nyerteseit: 2006 győztese az a pár lett, akik belemásztak egy héliummal töltött reklámballonba, és kénytelenek voltak saját bőrükön megtapasztalni, hogy az élethez bizony elengedhetetlen az oxigén.

A 21 éves Jason és a szintén 21 éves Sara még azzal sem védekezhet, hogy tettüket alkohol vagy más kábítószer hatása alatt követték el júniusban. A rendőrségi jelentés szerint halálukat a hélium okozta. A Darwin-díjat kiosztó társaság a díjazottakat bemutató hírlevelében megjegyzi: az eutanázia támogatói leginkább a héliumot ajánlják, hogy a menthetetlen betegeket fájdalommentesen segítsék halálba.

Alig csúszott le a dobogó legfelső fokáról az a brazil férfi, aki egy vállról indítható gránátvető töltetét próbálta úgy szétszerelni, hogy előbb az autójával áthajtott rajta. Miután erre a gránát nem reagált, egy kőtörő kalapáccsal esett neki, ami túlságosan is hatásosnak bizonyult: a gránát végül szétesett, de vele együtt a brazil férfi, hat autó és a műhely is, ahol az eset történt.

Harmadik helyen az a szakmájában nem túl képzett villanyszerelő szerepel, aki sárkányeregetéssel múlatta az időt, de mivel rövid volt a zsinór, azt egy rézkábellel hosszabbította meg. Ez jól működött, és a fizika törvényeinek engedelmeskedett akkor is, amikor egy magasfeszültségű vezetékhez ért: az elektromosság végigfutott a rézkábelen, egészen a 26 éves villanyszerelőig.

 

Michiganben egy meglehetősen ittas rabló egy üzletben azzal fenyegette meg az eladókat, hogy ha nem adják oda a pénzt a kasszából, hívja a rendőrséget. A bevételt persze nem kapta meg, felhívta a rendőrséget, akik azonnal jöttek is és letartóztatták.

Kutyasors

Floridában két marketing szakember készített egy filmet, "Kényelem kutyáknak" címmel, és piacra dobták az Interneten.

Az ötletet az adta, hogy a két kutyatulajdonos nem bírta tovább elviselni az örökös lelkiismeretfurdalást, amit az okozott, hogy kedvenc ebüket egész napra magára kellett hagyniuk, amíg dolgoznak. A videófilm megnyugtató zene mellett olyan képeket tartalmaz, melyek lekötik a kutyusok figyelmét, és elszórakoztatják őket.

Egy állatorvos véleménye szerint a film sokat segít abban, hogy kutya és gazdája között szorosabbá váljon a kapcsolat.

Dumas adóssága

Alexander Dumas, a híres író, rendszeresen anyagi gondokkal küzdött, és ajtaján gyakorta kopogtattak a végrehajók pénzüket követelve.

Egyik alkalommal egy férfi toppant be hozzá és közölte, hogy egyik szegény hitelezője meghalt, ezért kér 20 frankot a temetésre.

Dumas elővette a tárcáját és kihúzott belőle 40 frankot. Dühösen odanyújtotta a férfinak:

- Tessék, temessenek el kettőt!

Olaszországban óriási közfelháborodást keltett egy modern műtárgy. Bolzanoban a Modern Művészetek Múzeumában kiállítottak egy WC-t, mely öblítéskor az olasz nemzeti himnuszt játsza.

A rendőrség lefoglalta a zenélő illemhelyet, és folyik a vita a múzeum ügyvédei és a városi bíróság között.

Jaj nektek, dohányosok!

Omahában a rendőrség rendkívül komolyan vette azt az október elején hozott rendeletet, miszerint a város hivatalos helyeinek 97%-ában tilos a dohányzás. Felhívták a lakosság figyelmét, hogy a tilosban dohányzókat azonnal be kell jelenteni a 911-es telefonszámon, akárcsak a baleseteket, erőszakos cselekményeket.

A megyei biztonsági vezető, Mark Conrey felhívta a rendőrök figyelmét arra, hogy ezzel az intézkedéssel könnyen elvesztheti a 911-es segélyhívó szám eddigi megbízhatóságát.

Bírságolt a vandál

New Yorkban egy egyenruhás közrendészeti alkalmazottat biztonsági kamerák rajtakaptak, amint egy étterem előtt az utcai neonlámpákat összetörte. A hivatalnok, mintha éppen arra járt volna, hívott egy takarító járművet, és megbírságolta az étterem tulajdonosát 300 dollárra az összetört lámpák miatt.

Hogy valójában mi is történt a lámpákkal, arra csak később derült fény, amikor az étteremben megnézték a biztonsági felvételeket.

Ál-tűzoltó

Ausztráliában egy szélhámos mindenkivel, még saját barátnőjével is elhitette, hogy ő tűzoltó.

Simon Francis Jobson mindenáron hős akart lenni, ezért attól sem riadt vissza, hogy betörjön a queenslandi tűzoltóállomásra, és egyenruhát, rádiót és biztonsági eszközöket szerezzen magának. Rendszeresen felajánlotta segítségét autóbaleseteknél.

Egy másik tűzoltóságról még egy tűzoltókocsit is elkötött, és elvitte barátnőjét egy kis furikázásra.

Jobson végül nem kerülhette el a bíróságot, ahol több mint 30 féle vádat hoztak fel ellene.

Ügyvédje elmondta, hogy védence pszichiátriai kezelést szeretne igénybe venni, mert "égetően" szüksége van segítségre, hogy megszabaduljon rögeszméjétől.

Légzsák helyett

Bulgáriában egy 24 éves nő az életét szilikon melleinek köszönheti.

A lány autójával áthajott a piroson, és karambolozott. Az orvosok szerint életét a mellében lévő szilikon mentette meg, ami a baleset során ki is durrant.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://faringo.blog.hu/api/trackback/id/tr35457614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása